SVM: SZS senzacionalistički pokušava da umanji naš izborni uspeh 1Foto: SVM

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) optužio je danas Savez za Srbiju (SZS) da kroz „senzacionalistički pristup“ pokušava da umanji „istorijski izborni rezultat“ SVM-a.

SVM je u saopštenju za javnost naveo da Pokrajinskoj izbornoj komisiji ili Republičkoj izbornoj komisiji nije podnet prigovor na rezultate izbora na biračkom mestu broj 71 na teritoriji Grada Subotice, niti je podnet prigovor na odluke nadležnih komisija, kojima je obuhvaćeno to biračko mesto.

„Zapisnici na sva tri nivoa izbora su na biračkom mestu broj 71 potpisani od strane predsednika biračkog odbora, njegovog zamenika, članova i njihovih zamenika i u zapisnicima nema primedbi, niti je tražen uvid u izborni materijal“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su na tom biračkom mestu članove imale sve izborne liste, koje su ispunile zakonske uslove, a predsednik i zamenik predsednika nisu delegirani od strane SVM-a.

„Pozitivnim propisima je regulisano da je zabranjeno neovlašćeno snimanje i fotografisanje unutar biračkog mesta, tako da postoje elementi da nadležni organi sprovedu istragu i utvrde kako je nastao snimak koji čini prilog saopštenja SZS-a“, naveo je SVM.

SZS je danas saopštio da je protiv sekretara mesne zajednice „Palić“ Tibora Bognara podneta krivična prijava zbog sumnje da je na dan izbora, 21. juna, u periodu od 20.00 do 21.30 časova u Subotici, u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“, na biračkom mestu broj 71 na Paliću, neovlašćeno izmenio broj glasova dodavanjem glasova pri prebrojavanju.

Savez za Srbiju u Subotici čine Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Srpski pokret Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari