SZS u Nišu obustavlja sve političke aktivnosti 1Foto: B. Cvejić

Savez za Srbiju Niš podržava to što je vlast prihvatila najvažnije savete struke i preporuke Saveza za Srbiju i počela da se prema pandemiji virusa COVID19 konačno odnosi sa ozbiljnošću koje ova situacija zahteva, saopštio je SZS.

Savez za Srbiju Niš će u  danima pred nama obustaviti sve političke aktivnosti i kampanje.

„Kao savez stranaka i pokreta koji čine odgovorni ljudi zabrinuti za sudbinu države i naroda, posvetićemo se brizi za svoje porodice i svima kojima je pomoć potrebna. Sada je vreme za brigu o zdravlju, za solidarnost i društvenu odgovornost, a ne za politički marketing, za paniku i za zloupotrebu vanrednog stanja u svrhu političke promocije, bilo koje političke opcije , pa ni stranaka koje su na vlasti“, stoji u saopštenju.

Oni su naveli da sve svoje resurse i infrastrukturu svojih organizacija stavljaju na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije.

„Od vlasti očekujemo daleko ozbiljniji pristup od ovoga koji smatramo zakasnelim, jer su mere koje se sada u Srbiji uvode, svi u okruženju već uveli. Dok se virus širio Evropom vlast je raspisivala izbore i sakupljala potpise stotine hiljada ljudi. Dok su druge zemlje uvodile mere i vanredne situacije, naša se vlast smejala virusu, a Niš kao jedno od žarišta epidemije ostavljen bez dovoljno informacija, bez adekvatnih testova i bez kvalitetne i javne reakcije epidemioloških službi“, istakli su iz SZS.

Prema njihovim rečima, prikupljanje potpisa za izbore na lokalu dešavalo se u isto vreme sa slikama iz okruženja koje su govorile o ogromnim razmerama epidemije.

„Poštovaćemo sve odluke i mere države u ovoj vanrednoj situaciji, pomoći ćemo primenu svih odluka koje su interesu zaštite od epidemije i u interesu zdravlja građana Niša. Nećemo, međutim tolerisati zloupotrebu vanrednog stanja u cilju promocije stranačkih interesa i u svrhu predizborne kampanje, kakvu već započinje SNS podelom paketa i nuđenjem pomoći penzionerima,  a od strane aktivista sa stranačkim obeležjima SNS-a“, navodi se u saopštenju.

Iz SZS pozivaju sve građane Niša da svojom disciplinom i poštovanjem propisanih zdravstvenih mera pomognu da i ovo vanredno stanje prevaziđemo zajedno, da pomognemo svojima i drugima, a da nakon što ova velika opasnost prođe, nastavimo borbu za bolju Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari