Tepić: Na izbore će izaći milion birača manje 1Foto: Beta/Milan Obradović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da su izbori koji će  biti održani 21. juna „lažni“ i da će se to videti i po tome što će na njih izaći „milion birača manje“ nego na ranijim izborima.

Tepić je, u Insajder debati na TV N1, izjavila da su izborne liste koje će učestvovati na izborima „Vučićevi sateliti koji mu ovako ili onako pomažu“, kao i da razume one koji iz najboljih namera žele da učestvuju na izborima zato što misle da nešto mogu urade, „ali da kako god okrenete taj izlazak ide u korist (predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru) Vučiću“.

Na pitanje da li smatra da se zbog takvih izjava iz opozicije koja bojkotuje izbore dešavaju incidenti sa opozicijom koja se odlučila za izlazak na izbore, čija je žrva bio i lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, Tepić je rekla da je „nedopustivo to što trpi Sergej Trifunović“, ali da ne smatra da u tome neku odgovornost ima opozicija koja je proglasila bojkot.

On je zamolila građane da ne izađu na izbore zato što su „lažni i zbog zdravstvenih i demokratskih razloga“, a na pitanje šta će opozicija koja izbore bojkotuje raditi 22. juna odgovorila je „nastavljamo da se borimo za poštene izbore“.

Tepić je rekla da je 21. jun „dan prekretnice kada će pokazati da drže datu reč“ i dodala da nema razumevanja za one koji su datu reč prekršili, kao i da je „iz tih razloga Marko Bastać smenjen i taj odbor je raspušten zato što neke stvari moraju da se poštuju“.

Ministarka bez portfelja i funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović je u Insajder debati na TV N1 rekla da nije tačna opaska Marinike Tepić da je SPS učestvujući u vlasti sa SNS gotovo nestao, i dodala da je SPS „partner u toj koaliciji“ (sa SNS), dodajući i da su vrlo zadovoljni.

Đukić Dejanović, koja je i kandidat za gradonačelnika Kragujevca na listi SPS-JS je rekla da „nema nijednog zdravstvenog ni demokratskog razloga da građani ne izađu na izbore“.

Ona je rekla da su tokom razgovora predstavnika vlasti i opozicije „učinjeni pokušaji da se pronađe kompromis“, a na pitanje novinara da li je u redu to što su menjani izborni zakoni neposredno pred izbore odgovorila je da je „to učinjeno na zahtev opozicije“.

„Da ne budu izbori sada nego za dva tri meseca, a šta će biti za dva tri meseca. Najavljuje se drugi talas epidemije. Mi smo u repu epidemije kada se pojavljuju džepovi nemamo više onih teških formi“, kazala je Đukić Dejanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari