Zindovića nema na listi SNS u Prijepolju 1Predvodi listu SNS: Vladimir Babić Foto: I. H. Duraković

Stranka pravde i pomirenja prva je partija koja je predala listu sa kandidatima/kinjama za odbornike u prijepoljskoj Skupštini opštine koja ima 41 odbornika. Zvaničan naziv liste je „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“.

Stranka je Opštinskoj izbornoj komisiji, uz potrebnu dokumentaciju za 26 kandidata/kinja za odbornike, priložila i 900 potpisa građana. Iako je registrovana kao politička partija bošnjačke nacionalne manjine, SPP na lokalnim izborima u Prijepolju neće nastupiti kao manjinska lista.

Druga je svoju listu predala lokalna Demokratska partija Sandžaka koja je bila deo koalicije na vlasti od 2016. godine, baš kao i SPP. Opštinska izborna komisija potvrdila je listu „DPS – dr Zulkefil Bato Sadović“ koja na lokalne izbore izlazi sa 21 kandidatom/kinjom za odbornike. Podršku za kandidaturu svojim potpisom je pružilo preko 660 građana.

– Iako je bilo razgovora o potencijalnom koalicionom nastupu na izborima, glavni odbor stranke je zaključio da na predstojeće izbore treba da izađemo samostalno, jer smatramo da smo dovoljno jaka partija. U prošlom mandatu urađeno je dosta. Moglo je i bolje i više. U novom mandatu ćemo završiti započeto i započeti novo, rekao je nosilac liste dr. Zulkefil Sadović. Inače, jedan broj članova je napustio stranku zbog neslaganja sa načinom na koji je partija učestvovala u vlasti, a među njima je i osnivač partije Bahrija Beganović koji na izbore izlazi kao GG „Za bolje Prijepolje-Lutka“.

Treća na glasačkom listiću za lokalne izbore biće lista „Aleksandar Vučić, Ivica Dačić- Za našu decu“ na kojoj su, pored lokalne SNS i kandidati/kinje za odbornike iz SPS, SRS, PUPS i Pokreta Stub. Ono što je karakteristično je da na listi nema do skora prvog čoveka ove partije i predsednika opštine u dva mandata Dragoljuba Zindovića. Lokalni odbor SNS je raspušten i prvi na listi je Vladimir Babić, poverenik SNS za Prijepolje.

– Koalicija je formirana iz razloga što smo mi u SNS želeli da na lokalu budemo dominantna srpska lista koja okuplja sve ljude koji žele dobro Prijepolju, kazao je Babić. Uz spisak od 41 imena za odbornike dostavljena je i dokumentacija o prikupljenih preko 1.400 potpisa podrške ovoj listi.

Prijepoljci na listama za poslanike

Na listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ iz Prijepolja je Samira Ćosović, član Ljajićeve SDP i dosadašnja odbornica u Skupštini opštine. Ona je pod rednim brojem 80 na listi od 250 kandidata. Troje Prijepoljaca je na listi „Dr. Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“. Zoran Despotović, poslanik u Narodnoj skupštini u prethodnom sazivu je na 17, Dijana Milanović, dosadašnja skupštinska odbornica je na 50, a Dragan Varaklić na 69 mestu na listi koja takođe ima 250 kandidata. Na koalicionoj listi Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije nema kandidata za poslanike iz prijepoljske opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari