Izbori za Nacionalne savete: "Vlasi za Srbiju" pobedili u Žagubici 1

Izbori za Nacionalne savete na kojima su u nedelju, 4. novembra, pripadnici 22 nacionalne manjine birali svoje predstavnike, završeni su zatvaranjem birališta u 20 sati, bez većih incidenata i primedbi.

Vlaška nacionalna manjina u Srbiji glasala je za dve izborne liste: “Vlasi za Srbiju” čiji je nosilac liste Novica Janošević iz Kučeva, i Udruženje „Gergina“ Negotin, čiji je nosilac liste primarijus dr Siniša Čelojević.

Nakon 96 odsto obrađenog materijala na nivou cele Srbije, lista “Vlasi za Srbiju” je osvojila 22, a “Gergina” samo 1 mandat.

Najbolji rezultat na kojima su se birali predstavnici Vlaške nacionalne manjine ostvaren je u Žagubici, koja je poznata po tome da u njoj pobeđuju liste sa preko 90 osto osvojenih glasova, kao, kako reče predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, u Severnoj Koreji. Tu tradiciji nastavila je “Lista Vlasi za Srbiji”, koja je osvojila 98% glasova od svih onih koji su izašli na glasanje. U ovoj opštini zabeležeba je velika izlaznost od 83% upisanih birača. Upisanih birača za Navionalne savete u Žagubici bilo je 1.101, 0d kojih je svoje pravo da glasa iskoristilo, čak, njih 910, što čini 83%. Njih 900 glasalo je za “Listu za Srbiju, ili 98%, dok je 15 građana glasalo za Udruženje “Gergina, što čini 1,2% izašlih glasača. Tri listića bila su nevažeća. U novo izabranom Savetu vlaške manjine biće I dva predstavnika iz Žagubice, od ukupno 23. Tu čast imaće Devica Čenaković I dr Dragi Damnjanović.

Šef žagubičkog Izbornog štaba LIste za Srbiju, Predrag Ivković nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom koji je poručio svima koji su glasali za “Listu za Srbiju” da će opravdati njihovo povernje.

-Zahvaljujem se svima koji su nama dali glas na ukazanom poverenju I tako omogućili da ostvarimo najbolji rezultat od svig opština gde se glasalo sa Vlašku manjinu. Vaši glasovi koje ste nam dali ujedno je I velika obaveza da opravdamo vase poverenje. Trudićemo se da ispunimo sve što smo obećali I da vas nećemo razočarati-poručio je Ivković I naglasio da su izori prošli demokratski u najboljem redu, bez ijednog incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari