Janković: Izostala kritika antimigracione politike Dveri 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Pokret slobodnih građana i Građanski blok 381 saopštili su da je u reagovanjima na izjavu funkcionera Dveri izostala nedvosmislena kritika antimigracione politike iz koje je, kako navode, izjava i proizašla.

Oni su naveli da smatraju uznemirujućom činjenicu to da je u reagovanjima na izjavu visokog funkcionera Dveri, pored notorne osude poziva na vešanja izostala i jasna i nedvosmislena kritika antimigrantske, rasističke politike iz koje je izjava i proizašla.

Ideja o vešanju predsednika vlade i države nije slučajan incident nego logična posledica ksenofobične desničarske politike”, kaže Saša Janković, predsednik PSG i GB381. Varvarstvo i mržnja prema drugim nacijama i ranjivim ljudima – jednom rečju: rasizam, idu zajedno, ruku pod ruku”, ističe Janković navodi se u saopštenju.

Ističu da se problem produbljuje.

“Vlast toliko diže granice zla da u delu opozicicije čini legitimnim i ono što nikad nije bilo, sa čim nikad nismo mogli da se složimo. GB 381 i PSG na to nisu i neće pristati. Rešenje za bolji život ljudi je u okretanju građanskim vrednostima moderne Srbije, a ne kompromisu sa naopakim. Srbija će sve dublje tonuti u blato dok čvrsto ne odlučimo da isprobamo kako izgleda živeti u građanskoj, civilizovanoj državi, uključenoj u zapadni svet. Sve drugo smo do sad probali, samo ne to”, zaključuje predsednik GB 381 i PSG u svom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari