Janković na Tviteru: "Uticajni" deo opozicione javnosti boluje od sindroma gubitnika 1Foto: FoNet/FoNet TV

Bivši Zaštitnik građana i predsednički kandidat Saša Janković objavio je na svom Tviter nalogu stav o opozicionoj javnosti.

„Uticajni“ deo opozicione javnosti boluje od sindroma gubitnika; stalno traži izdajnike i prvi napada svoje prvake, sve da bi imao krivce za svoje poraze, kojih se plaši zbog sopstvene prosečnosti“, napisao je Janković u pomenutom tvitu.

Sugerišući na idealnu situaciju, uz kometar „a zamislite da je ovako“, dodao je:

„AV kaže: ‘Janković je rekao istinu – ima ne 1, već desetine njih visoko unutar SNS koji šuruju sa strancima.’ Opozicija: ‘Znači godinama NAS zovete izdajnicima i stranim plaćenicima, da bi vi sakrili svoje koji to stvarno jesu! Varate narod i sami priznajete! Đuka SNS u novinama napiše: ‘Hvala SJ što je sve izneo, ja godinama pričam o kriminalu u stranci, kažu mi da sam lud. A sramota me je da uđem u stranku’. Na to: „Vas same je sramota vaše stranke zbog kriminala i grabeža. A kako takvi vladate? Kako je Srbiji s vama takvima?“, nastavio je Janković.

„Umesto da se tako narodu pokaže njihov problem, a svoj kvalitet, ide se u Utisak i u krugu prijatelja podsmeva s visine, laže čak, pljucka po sebi, jer je toliki domet. Ko će s takvima, dragi moji? Osvestite se, svedite na svoju meru i čuvajte ljude. Srbija gleda i krsti se“, zaključio je bivši Zaštitnik građana i predsednički kandidat.

Janković je pre nekoliko dana pričao je šta mu je sve savetovano da preduzme protiv Aleksandara Vučića, kao i šta se, po njegovom viđenju, dešavalo u opoziciji.

„Politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji… Svi su mi govorili isto. Ti i Vučić ste isto godište, čak se i poznajete, on tebe poštuje, treba da budeš super sa njim, pa da mu se podvučeš pod kožu i da u jednom momentu sve preokreneš. Tako se osvaja vlast. Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje. Treba da sedim sa nekim i da pletem zaveru kako da postanem kalif umesto kalifa? To je ružno. Dešavalo mi se i da čujem: Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS-u. U slučaju da Vučiću otkaže srce…“, rekao je između ostalog Janković podkastu na portalu Nova.rs.

Njegova izjava izazvala je niz reakcija i optužbi iz opozicije, a predsednik Srbije je izjavio da Janković govori istinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari