Janković: Vučić plaši Srbiju ratom 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković poručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da nezasluženo sedi u zgradi na Andrićevom vencu, ali kada je „već zaposeo tu funkciju“, Ustav mu nalaže da se pretvara da je državnik.

Građani gledaju šta se dešava i ne možeš sve ljude lagati sve vereme, ne možes vređati sve ljude sve vreme, nisu građani Srbije „drobnjaci, đurići, doktori stefanovići“ da ih ponižavaš zato što si ih postavio na mesta koja ne zaslužuju, poručio je Janković.

Članovi Pokreta slobodnih građana, Čuvari starog grada, Tolerancije Srbije i Zelene ekološke partije okupili su se ponovo ispred zgrade na Andrićevom vencu kako bi predsedniku Srbije postavili pitanja „ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je tražio i naložio medijsku satanizaciju Ivanovića i ko mu je crtao metu na čelu“.

Zašto Aleksandre Vučiću plašiš Srbiju ratom, zašto plašiš Srbiju odsecanjem Vranja, Niša, Beograda, Vojvodine, pitao je Janković.

Janković je pitao Vučića i zašto se sa 48 godina hvali ocenama sa fakulteta.

Pao si Aleksandre iz svih predmeta, mi nećemo dozvoliti da Srbija padne sa tobom, a zato što svakog dana kršiš Ustav, odgovaraćeš, poručio je Janković.

Dok je Janković govorio, sa razdaljine od oko 50 metara sve vreme je predsednik Udruženje porodica nestalih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić dobacivao i tražio odgovor od Jankovića zašto je tražio stolicu u Ujedinjenim nacijama za Kosovo i pominjao slučaj samoubistva Predraga Gojkovića u Jankovićevom stanu pre skoro 20 godina.

Janković je najavio da takva šizofrena situacija pokazuje situaciju u Srbiji, zbog čega će stranke koje su danas okupljene ponuditi čistu, jasnu, ideju, jasan pravac bez kompromisa.

Nećemo obraćati pažnju na ludilo, oko nas je ludilo, rekao je Janković.

Ništa gore od ovoga nam se ne može dogoditi, jer su nam se dogodili ratovi, inflacija, za godinu dana 160.000 ljudi je otišlo iz ovog regiona, gore od toga ne može, predočio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari