Jeremić: Nema tajnih dogovora sa režimom niti izbora ako ne budu pošteni 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da “ne sme biti tajnih dogovora sa režimom, niti pristanka na izbore dok ne bude uslova da oni budu pošteni“, kao što neće biti ni saradnje sa onima koji su se prošle godine „polakomili na spuštanje izbornog cenzusa“ i svojim učešćem na izborima podržali vlast.

„Dakle, ne za Pokret slobodnih građana, Zavetnike, Gordanu Čomić, Mišu Vacića i ostale njima slične“, rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima Sente u okviru akcije koju je Narodna stranka pokrenula za prikupljanje potpisa širom Srbije za slobodne i fer izbore.

„Ali, na stranu saradnja u opoziciji i pregovori o izborima – to je naš posao i sa tim ne bi trebalo opterećivati narod. Daleko važnije je kakve muke pritiskaju građane, kojima je svakim danom sve teže. Pljušte otkazi, na vrata im dolaze izvršitelji, guše se u zagađenom vazduhu, dažbine su sve veće. A sa televizija ih sluđuju pričama o zlatnom dobu i navodnim obračunima sa kriminalom koji su zapravo samo sukobi frakcija iste bande“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da se Narodna stranka sprema punom parom za izbore, ali da će od izbornih uslova zavisiti da li će na njima i učestvovati.

„Mi smo dokazali da smo stranka koja drži reč i ne pravi etičke kompromise. Tako će ostati i u budućnosti“, rekao je Jeremić.

„Aktivisti Narodne stranke su danas na ulicama sa narodom, širom Srbije. Nema sreće od sedenja za tastaturom ili zurenja u telefon. Mora se u narod, mora se razgovarati sa ljudima, ko se politikom bavi po zatvorenim sastancima i društvenim mrežama, ne valja mu posao“, istakao je Jeremić.

Jeremić je danas razgovarao sa građanima Sente, Sombora i Subotice.

„Naši saborci iz Narodne stranke su danas na ulicama Niša, Lučana, Bora, Lajkovca, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Petrovca na Mlavi, Trstenika, Titela, Žagubice, Vladičinog Hana, Rume i svih delova Beograda – ukupno u 40 gradova i opština“, rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari