Jeremić: Revanšizam znači trajnu zabranu SPS-a, SNS-a i svih derivata radikala 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da će po promeni vlasti biti trajno zabranjen rad Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) i „svim derivatima“ Srpske radikalne stranke (SRS), uključujući i Srpsku naprednu stranku (SNS).

„Revanšizam je i trajna zabrana televizije Pink i sadržaja koje ona forsira. Revanšizam je da budu zatvoreni (premijerka Srbije) Ana Brnabić i (ministar unutrašnjih poslova) Aleksandar Vulin. Revanšizam je pretpostavka da više nikada nikome ne padne na pamet da dolazak na vlast znači dozvolu za prisvajanje države“, rekao je Jeremić u Nišu, gde je održana konstitutivna sednica Gradskog odbora Narodne stranke Niš.

Kako se u saopštenju navodi, Jeremić je kazao da je kraj aktuelne vlasti bliži nego što mnogima deluje, ali da je smenjivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića važan, ali tek prvi korak ka konačnom cilju promene sistema.

On je dodao da će Narodna stranka igrati ključnu ulogu i u promeni vlasti i u uspostavljanju normalnog i demokratskog poretka, a da će prihvatanje revanšizma biti majka svih uslova za saradnju sa Narodnom strankom.

„Vučić je, izmedju ostalog, uništio i parlament tako što ga je napunio kebarama, piljama, božičkama, atlagićima… Namerno je izabrao da tamo sede najgori, da bi se ljudima povraćalo kad vide skupštinu i da bi iz kolektivne svesti izbrisao ideju da se u parlamentu odlučuje nešto važno“, ocenio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, Vučić o Ani Brnabić misli „isto što i svi“, ali ju je na mesto premijera stavio kako bi u narodu ubio ideju da najmoćnija funkcija po Ustavu Srbije ima bilo kakvu snagu.

„Izvrgnuo je ruglu premijera, parlament, univerzitet i sve druge institucije da bi kod većine usadio svest o faraonskoj supremaciji“, dodao je Jeremić.

On je ocenio da Vučić od Srbije želi da napravi „kaligulijanum“ i da pristojne i poštene ljude odvrati od politike da bi mogao nesmetano da vlada.

„Zato je pred nama veliki posao, da čestite ljude ubedimo da se politički angažuju. U Narodnoj stranci su okupljeni baš takvi ljudi, ali ih je još mnogo više van politike. Naš je zadatak da ih okupimo u zajedničkoj borbi za normalnu i demokratsku Srbiju“, rekao je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Niš izabran je arhitekta Đorđe Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari