Joksimović: Do kraja godine otvaranje svih poglavlja za koje smo spremni 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Očekujemo do kraja godine da otvorimo sva poglavlja za koja je Srbija spremna, izjavila je danas ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, posle sastanka sa šefom diplomatije Mađarske Peterom Sijartom, koji je zamolio Vladu Litvanije da ne sputava Srbiju na putu ka EU.

Joksimović je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije predočila da Srbija još nije dobila mišljenje zemalja članica EU na skrining u Poglavlju 31 koje se tiče bezbednosne politike.

„Molimo Vladu Litvanije da da doprinos tome da se okonča Poglavlje o bezbednosnoj politici pošto evropske integracije Srbije ne mogu da se dovedu u pitanje i nema značaja da Litvanija spreči Srbiju“, izjavio je Sijarto.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Joksimović: Do kraja godine otvaranje svih poglavlja za koje smo spremni”

  1. Srbija snažnim koracima korača napred. Otvaranjem novih poglavlja, i njihovim rešavanjem, sve bliži smo našem cilju. A naš cilj je ulazak u EU.

    • realno je ocekivati da srbija otvori a zatim da zatvori sva poglavlja za 10 godina.Sto rece jedan Nemacki politicar,kada zavrsite sa svim reformama,pokucajte na vrata EU,tamo ce neko biti i vrata ce vam otvoriti 😀 : D

  2. A za koliko si crna ti spremila poglavlja. Ni trecina nije spremna. Daleko su vrata Evrope za Srbiju pri ovakvom tempu. Jos da EU ne zmuri zbog ocekivanog priznanja Kosova, ne bi bila ni do sada „otvorena“ poglavlja bila otvorena, s obzirom koliko su traljava. Za razliku saopstite koliko poglavlja ima npr. Crna Gora ukupno, koliko ih je otvorila ali i koliko je zatvorila. Ako me secanje sluzi vi imate samo dva zatvorena i to privremeno. Ocekivanja i zelje da sa CG udjete u EU nisu realna. CG ce to uraditi min. 5 godina pre Srbije. Svakome prema zasluzi i uradjenom. Osim toga CG je u NATO sto je presudno za ulazak u EU. Sada mi je 78 god. a ako kojim slucejem prezivim ovaj rezim imacu bar 90 i kusur dok se ne obrem u EU. Ne lipsi magarce do zelene trave.

  3. Za Srbiju bi bilo od velikog značaja da otvori sva poglavlja za koja je spremna u što kraćem roku. Uveđenjem reformi i traženje kompromisnog rešenja za Kosovo su samo neki od uslova za ulazak u EU koje smo ispunili.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.