Jovanović (DSS): Srbija ni pod kojim okolnostima ne sme da se odrekne Kosova 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanovć

Član predsedništva Pokreta „Metla 2020“ i predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da Srbija ni pod kojim okolnostima ne sme da „napravi grešku i odrekne se Kosova“.

„Sebi bismo natovarili bedu na vrat. To je onda početak problema, stvaranje Velike Albanije i otvaranje pitanja Severne Makedonije. Imam dvoje dece i neću da ona u takvom scenariju ratuju za 20, 30 godina“, kazao je Jovanović gostujući na televiziji Hepi.

Jovanović je o dešavanjima u Crnoj Gori izazvanim spornim Zakonom o slobodi veroispovesti, rekao da Srbija ima pravo, da kao matica po međunarodnim standardima, brine o Srbima u toj zemlji.

On je ocenio da se svet geopolitički promenio i da nije isto kao devedesetih godina kada su jedina velika sila bile Sjedinjene Američke Države.

„SAD nisu jedina sila danas, jer pored Rusije tu je i Kina. Samim tim se manevarski prostor za Srbiju ozbiljno povećao, i mi moramo bez bilo kakvog rata da štitimo naše interese, a to u ovom novom svetu i možemo“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari