Jovanović (DSS): Zapadne sile i kosovski Albanci odbili razgraničenje, a ne građani Srbije 1Miloš Jovanović Foto: Fonet/Marija Đoković

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je „ideja takozvanog razgraničenja“ Srbije i Kosova propala, ne zato što su je odbili građani Srbije već zato što su tu ideju iz svojih razloga odbile pojedine zapadne sile kao i kosovski Albanci.

Jovanović je, u izjavi koje prenosi DSS, ukazao da su kosovski Albanci time pokazali veću brigu za očuvanje „teritorijalne celovitosti“, nego što to čini aktuelna vlast u Beogradu kada je u pitanju zaštita teritorijalne celovitosti sopstvene države.

Ideja o razgraničenju, prema njegovoj proceni, suprotna je i Ustavu Srbije i međunarodnom pravu, odnosno Rezoluciji 1244 UN, koju u punoj meri uvažavaju i poštuju Ruska Federacija i Kina.

„Iznad svega, politika razgraničenja, za koju se toliko silno zalagao predsednik Aleksandar Vučić, otvorila bi put za dalju geopolitičku destabilizaciju zemlje i nepovratno ugrozila njenu budućnost“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari