Jovanović: Još jedna stavka na računu Infostana 1Nikola Jovanović Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da će gradska vlast na uplatnicu Infostana dodati još jednu stavku – „tretiranje otpada“ da bi Beograđani godišnje plaćali 38 miliona evra stranom koncesionaru za spalionicu otpada, i pozvao vlast da raskine taj štetan ugovor.

„Zašto bi Beograđani plaćali skuplje račune samo da bi daktilograf i portir u stranoj firmi imali platu od 2.800 evra mesečno, a menadžer 27.000 hiljada evra mesečno?

Za tih 38 miliona evra godišnje, u Beogradu možemo obezbediti stambeni dodatak za mlade bračne parove, besplatne vrtiće i udžbenike za osnovce“, rekao je Jovanović televiziji N1.

On je naveo da je blokirano gotovo 30.000 računa penzionera, najviše zbog dugovanja za Infostan u Beogradu, a sada im se dodaje nova stavka na računu „samo da bi strani partner ostvarivao profit“. Jovanović je pozvao vlast da se obaveže da neće uvoditi nove namete za otpad i da objasni član 36. Odluke o upravljanju komunalnim otpadom, u kojem piše da će se „posebno obračunati cena usluge sakupljanja i transporta“, a posebno „tretmana i odlaganja otpada“, koja će nesumnjivo biti uplaćivana koncesionaru, dodao je on.

Takođe je istakao da je samo u Srbiji prerada otpada trošak, dok je u celom svetu izvor prihoda, i podsetio da je zvanično, u ime odborničke grupe SZS, tražio raskidanje štetnog ugovora o koncesiji za spalionicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari