Jovanović (Metla): Epidemija nije političko pitanje 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Član predsedništva Pokreta „Metla 2020“ i lider Demokratske stanke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da bi ga bilo sramota da od epidemije pravi političko pitanje u Srbiji.

„Vi ste u ovoj krizi videli koliko je država važna, koliko su institucije važne, koliko je zdravstvo u ovom slučaju važno“, rekao je Jovanović gostujući na televiziji N1.

Govoreći o učešću u protestu koji je deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju najavio za danas, Jovanović je naveo da sledi poslednji vikend gde će biti ograničenje kretanja i kaže da bi ga bilo sramota da od toga pravi političko pitanje.

„To je i dalje stručno pitanje. Epidemija jenjava, svuda jenjava. I ja imam decu, i ja živim u ovom gradu, i meni bi bilo bolje da mogu da izađem za prvi i drugi maj, nego da ostanemo kući. Ali to nije moja odluka. I trudim se da budem odgovoran i racionalan, i ja bih tu poslušao struku. I ne bih pravio od toga političko pitanje, jer to nije“, naglašava Jovanović.

On je rekao da je to kao da kritikujete sudiju u 88. minutu zašto ne svira kraj, a znate da će kraj svakako biti za par minuta.

„Ako krenemo u borbu protiv vlasti sa pričom o koroni, napravićemo grešku, jer na toj priči ne treba sticati političke poene. Ono što je važnije, ako ostanemo na toj priči, napravićemo amnestiju za vlast za sve ono što apsolutno nije valjalo pre korone a što ne valja ni sada – a to su i korupcija i lažne diplome i protivustavna kosovska politika i mnoge druge stvari“, zaključio je član predsedništva Pokreta „Metla 2020“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari