Jovanović: Nije izbor da biramo između sadašnjih i bivših ministara 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Član Predsedništva Pokreta „Metla 2020, Miloš Jovanović (DSS) je danas ocenio da „nije neki izbor“ ako se pred građane kao politički izbor stavlja biranje između sadašnjih ministara Srpske napredne stranke i bivših ministara, koji su danas u Savezu za Srbiju.

Jovanović je na Televiziji O2 rekao da taj pokret izlazi na izbore i da on „više voli borbu od predaje“.

„Više volim da izađem na ulicu i na biračko mesto nego da ostanem kod kuće, jer se ništa ne menja tako, i ništa neće s neba da padne“, kazao je on.

Na pitanje da li za nešto može da pohvali vlast, Jovanović je odgovorio da je „odlična“ nabavka helikoptera i PVO sistema, kao i izgradnja autoputeva, ali da je stanje u medijima loše, da se vrši pritisak na ljude preko zaposlenja u javnim preduzećima.

„Ne može u normalnoj zemlji da se otac ministra policije Nebojše Stefanovića bavi trgovinom oružja“, rekao je Jovanović.

Komentarišući izjave predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića koji je i Pokret „Metla 2020“ nazvao „Vučićevom opozicijom“, Jovanović je kazao da takvi ljudi „treba da se bave samima sobom“.

To, rekao je on, „licemerne i smešne optužbe imajući u vidu od koga dolaze“.

„Ja sam, za razliku od Jeremića, glasao protiv Briselskog sporazuma u Skupštini Srbije 2013. godine. On je (Jeremić) davao kvorum i glasao za budžet SNS, a ja sam tada vratio poslanički mandat Demokratskoj stranci Srbije jer sam smatrao da stranka mora mnogo oštrije da kritikuje tadašnju vlast SNS“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari