Jovanović NS: Mihajlovićeva da podnese ostavku 1

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović da podnese ostavku jer je iznela netačne podatke o ulaganjima u niški aerodrom „Konstantin Veliki“ i jer tvrdi da preuzimanje tog aerodroma nema veze sa koncesijom aerodroma „Nikola Tesla“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pomoćnik Zorane Mihajlović su, međutim, potvrdili da je deo beogradske koncesije sputavanje razvoja ’Konstantina Velikog“ i aerodroma ’Morava’ i ’Ponikve’“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao i da je struka demantovala brojeve koje je iznela Mihajlović o neophodnim investicijama u aerodrom.

„Najčasnije bi bilo da Zorana Mihajlović momentalno podnese ostavku“, naveo je Jovanović.

Jovanović je istakao da će lokalni odbor Narodne stranke u Nišu učestvovati na sutrašnjem protestu „Ne damo niški aerodrom“.

„Narodna stranka bezrezervno podržava protest Nišlija, koji se s pravom bore da ’Konstantin Veliki’ ostane u njihovom vlasništvu. Besmisleno je Nišu oduzimati aerodrom, koji upravo kao lokalno javno preduzeće beleži rekordan rast i poslovni uspeh“, naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da je „licemeno da se oni, koji su predali beogradski odbor stranom koncesionaru, sada predstavljaju kao Bogom dani da upravljaju niškim aerodromom“.

„Ipak, najtužnija činjenica je to što republička vlada želi da preuzme niški aerodrom ne da bi ga razvijala, nego da bi usporavala njegov razvoj“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari