Jovanović u Paraćinu: Odluka o bojkotu zalog za potpunu promenu sistema u Srbiji 1Nikola Jovanović Foto: SZS

„Bojkotom upisujemo među koja razdvaja demokratiju i totalitarizam, izbore i prinudu, medije i propagandu, dijalog i govor mržnje“, rekao je Jovanović u Paraćinu, gde je razgovarao sa građanima.

Jovanović je, kako prenosi pres služba Saveza za Srbiju, dodao da je zato odluka o bojkotu samo prvi korak u potpunoj promeni sistema u Srbiji. 

„Novi sistem će podrazumevati lustraciju, specijalnog tužioca za visoku korupciju, promenu Zakona o radu, departizaciju javne uprave, uvođenje profesionalnog menadžmenta u državna i javna preduzeća, poništavanje ili izmenu štetnih ugovora po državu, kombinovani sistem izbora poslanika i direktni izbor predsednika opština i gradnačelnika“, istakao je Jovanović. 

Na pitanje građana o jučerašnjim događajima posle promocije zbirke kolumni zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, Jovanović je odgovorio da se na snimcima vidi da nije bilo nikakvog nasilja prema Vesiću i ne sme ga biti ni ubuduće, ali da je javno izražavanje nezadovoljstva radom jednog javnog funkcionera demokratska tekovima i evropska praksa.

„Očekujem da će biti podneta prijava protiv direktora Beogradskih elektrana Radeta Baste, koji se juče vratio u svoju primarnu ulogu kikboksera“, rekao je Jovanović.