Jovanović: Za investicije manje 7,4 milijarde 1Nikola Jovanović Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je gradska vlast aprilskim rebalansom budžeta, donetim bez znanja javnosti i odbornika, smanjila kapitalne investicije za 7,4 milijarde dinara.

„Ovo smanjenje koje je izveo dvojac Zoran Radojičić-Goran Vesić ostaviće ogromne posledice na životni standard Beograđana, kao i na razvoj našeg grada“, rekao je Jovanović, saopštila je Narodna stranka. Umesto da se odustane od kupovine nepostojećih softvera i da se smanje ugovori kojima se izvlači novac za plaćanje aktivista vladajuće partije, odustaje se od osam godina obećavane kanalizacije na levoj obali Dunava o kojoj je govorio i sam Aleksandar Vučić“, dodao je Jovanović.

Jovanović je naveo da rebalansom nije predviđeno ni osnovanje fonda solidarnosti za Beograđane najviše pogođene epidemijom virusom korona i vanrednim stanjem, što „od početka zahteva Savez za Srbiju i na čemu će nastaviti da insistira“.

„Gradska vlast pritom nije uzela u obzir očekivano smanjenje prihoda od poreza na dohodak građana, pa će ubrzo morati da usvaja novi rebalans“, upozorio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari