Jovanović (CLS): Razmotriti kupovinu Simens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd 1Foto: Beta/Milan Timotić

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović pozvao je danas gradske vlasti u Beogradu da razmotre kupovinu tramvaja od kompanije „Simens“, koji se proizvode u Kragujevcu, umesto, kako je naveo, „što se hrli u još jednu lošu i potencijalno lako štetnu javnu nabavku“.

Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a.

„Kako su ovi tramvaji bili u opticaju za kupovinu pre nepune tri godine, a danas oni koji vode ovaj grad razmišljaju o kupovini nekih tramvaja nepoznatih proizvođača, kada na samo 140 km od Beograda imamo našu fabriku koja posluje pod svetski poznatim brendom“, upitao je Jovanović.

On je istakao da fabrika „Simens Mobiliti“ u Kragujevcu može da proizvodi tramvaje za širinu koloseka kakva je u Beogradu.

„Da razrešimo i tu dilemu – da, može. U ovoj fabrici se proizvode tramvaji za širinu koloseka od 1.435 milimetara, model ‘Avenio’, i za širinu koloseka od 1.000 milimetara, model ‘Avenio M'“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari