Jovanović: Zašto je poskupelo parkiranje? 1Nikola Jovanović Foto: Fonet /Aleksandar Levajković

Gradska vlast nastavlja da bez objašnjenja i opravdanog razloga sve dublje zavlači ruku u džep Beograđana, izjavio je potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović.

Kao primer naveo povećanje cene parkiranja za 20 odsto u proseku u javnim garažama. Jovanović je, zbog javnog interesa i zaštite ekonomskih prava sugrađana, zatražio da gradska vlast da odgovori koje je obrazloženje za povećanje cene parkiranja u Beogradu i da li je standard Beograđana porastao, pa bi trebalo da plaćaju više za istu uslugu.

Takođe se postavlja pitanje da li preko leđa Beograđana JP Parking servis namerava da nadoknadi gubitak nastao katastrofalnom odlukom da više od hiljadu parking mesta pokloni stranom koncesionaru beogradskog aerodroma, naveo je Jovanović.

Građani ne bi trebalo da iz svog džepa plaćaju neefikasnost i nekompetentnost javnih preduzeća u Beogradu, napominje se u saopštenju i dodaje da se odbornička grupa „Savez za Srbiju“ se zalaže za transparentnost i odgovornost javnih preduzeća, očišćenih od korupcije i partokratije.

Jovanović je najavio da će o ovim i drugim važnim temama pokrenuti raspravu na sednici Skupštine Beograda u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari