Jugović: Jovo Bakić me učlanio u SNS 1Foto: Privatna arhiva

Tek što se navršilo mesec dana od kada je napustio stranku Pokret socijalista u kojoj je jedno vreme bio visoko pozicionirani funkcioner Bratislav Jugović ponovo je stranački funkcioner, ovoga puta u Srpskoj naprednoj stranci, piše portal Ozonpres.

U Vulinovom Pokretu socijalista Jugović je jedno vreme bio direktor stranke, a u SNS-u će dalji politički angažman nastaviti kao član Glavnog odbora.

Kao razlog za napuštanje Pokreta socijalista Bratislav Jugović naveo je svoje duboko neslaganje sa javno iznetom namerom svog prijatelja Aleksandra Vulina, predsednika te stranke, da stupi u štrajk glađu. Smatrao je da bi štrajk glađu predsednika stranke koja je u koalicionoj vlasti i koji je ministar odbrane, bio neprimeren postupak visokog državnog funkcionera. Naročito kada je u pitanju političar koji zastupa levičarske ideje i vrednosti.

Jugović je za Ozonpres objasni da njegov odlazak iz PS nije značio i prestanak bavljenja politikom.

– Mislio sam da se nikad neću učlaniti u SNS, uprkos činjenici da su u SNS dobrodošli i pripadnici moje rase – levičari. Moj dobri prijatelj Milomir Marić kaže da sam ja „levak“, zato što se politikom bavim radi opšteg, a ne radi sopstvenog interesa. Dakle, po rasnoj pripadnosti sam levičar, a po opredeljenju Čačanin. Kao levičar, obavezan sam da se razočaram u Ciprasa, a kao Čačanin, obavezan sam da Čačak odbranim od lošeg imidža dva Čačanina – Boška Obradovića i Vuka Jeremića. Jedan je Čačanin po rođenju, a drugi po poreklu. Ipak, u odbrani Čačka nije bilo potrebno članstvo u SNS, ali u odbrani levice zaista jeste. Zvuči kontroverzno, zar ne? U SNS me učlanio postupak Jove Bakića, sociologa koji se predstavlja kao levičar.

Odrastao sam na univerzitetskom hlebu. Moj otac je profesor univerziteta, moj brat je naučni radnik. U familiji su svi bili odlični đaci i studenti. Kritička misao u okruženju u kojem sam stasavao je so života i bez nje se ne može. Dužnost je svakog univerzitetskog profesora da kritikuje tamo gde kritici mesta ima, ali je i dužnost svakog univerzitetskog profesora da generacije studenata ne zloupotrebljava huškajući ih na revoluciju i upotrebu dugih cevi. Domovina se brani samo na biračkom mestu. I nigde se domovina lepše i bolje ne može odbraniti kao što se može braniti na biračkom mestu. Svi naprednjaci skupa me ne mogu očarati koliko je Jovo Bakić uspeo da me razočara. Nenormalni napadi na Vučića i članove njegove porodice su me podstakli da mu budem još bliži, kao i potreba da ne zaboravimo Branu Crnčevića – kaže Bratislav Jugović, novi član GO SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari