Nataša Kandić Foto: Medija centar

Vladimir Putin nije iskoristio posetu Beogradu da bi držao govor srpskom narodu, nego je uputio vrlo jednostavnu i pristojnu poruku: „Hvala na prijateljstvu“. S druge strane, poseta je u Srbiji pripremana i predstavljena kao da se radi o najvažnijem događaju, rekla je Kandić.

Kandić je primetila da u medijskim izvještajima i zvaničnim govorima predsednika dve države nije bilo reči o statusu srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

„Da jeste bilo priče o tome, sigurno bi ta tema bila zastupljena u medijima. Čini mi se da je dobro ukoliko se Srbija drži obaveze da na njenom prostoru ne mogu biti otvorena predstavništva drugih država za koje postoje indicije da nisu humanitarnog karaktera“, navodi Kandić.

Govoreći o ekonomskim ugovorima i sporazumima koje su potpisale delegacije dve država, naša Kandić je rekla da se trgovinska razmena Srbije sa Rusijom ne može porediti sa onom koju ova država ostvaruje sa EU i regionom.

Putinovoj poseti svakako treba dati na značaju, pre svega što uloga Rusije neće ostati potpuno izvan rešavanja kosovskog pitanja, ocenila je Kandić.

Povezani tekstovi