Karan: Cilj špijunske afere je da se poremete odnosi Srbije i Rusije 1Arhivska fotografija Foto: N1 Screenshot

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan izjavio je da onaj ko je objavio snimak špijunske afere nije imao dobre namere prema Srbiji, jer mu je cilj da se poremete odnosi Srbije i Rusije.

Na pitanje da li je tačno da su snimak pustile američke službe, Karan je za TV Prva rekao da takav zaključak možže da se donese iz višše razloga. Jedan je što su NATO i druge zapadne službe mnogo aktivnije na naššem prostoru od Rusa, a drugi je stav Vaššingtona da Rusija vršši maligni uticaj na Balkanu, ocenio je Karan.

On ukazuje da je izuzetno važžno to što je snimak napravio profesionalac, koji je snimao aktere iz svih uglova, u tačno utvrđenim momentima, tako da mu niššta nije promaklo.

To znači da je snimak napravio neko ko je na izuzetno profesionalan način sve pripremio, odnosno morao je najpre neko vreme da prati dvojicu mušškaraca sa snimka, da zna njihove navike, kretanje i lokacije na kojima borave, ukazao je Karan.

On je istakao da Srbiju ne ugrožžava klasična ššpijunažža, budući da se ona odvija svuda u svetu u skoro svakom trenutku, već „podrivački rad“, čiji je cilj da se poremete odnosi dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari