Kif preneo poziv Dačiću za Samit u Londonu 1Kif i Dačić Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Velike Britanije u Beogradu Denisa Kifa.

Ambasador Kif, kako se navodi u saopštenju uručio je Dačiću pozivno pismo britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona za učešće na predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu koji će, u okviru Berlinskog procesa, biti održan u Londonu, 9. i 10. jula 2018. godine.

Ovo će biti peti u nizu Samita o zapadnom Balkanu od kada je Berlinski proces, kao neformalnu inicijativu, lansirala nemačka kancelarka Angela Merkel, avgusta 2014. godine.

Dačić i Kif su na sastanku razmenili mišljenja o temama i očekivanjima od predstojećeg Samita u Londonu, posebno u oblastima regionalne saradnje, bezbednosti i saradnje u oblasti ekonomije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je informisao ambasadora Kifa o dosadašnjim aktivnostima Republike Srbije u okviru Berlinskog procesa, kao i prioritetima Republike Srbije na predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu u Londonu. Tokom razgovora ministar Dačić i ambasador Kif razmenili su mišljenja i o aktuelnim i predstojećim aktivnostima na bilateralnom planu, dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari