Kina i BiH čestitale Dan državnosti Srbije 1Foto: Pixabay/ Kaufdex

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je povodom Dana državnosti čestitku od predsednika Kine Si Djinpinga koji je izrazio spremnost da „sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije bude podignuto na još viši nivo“, saopšteno je danas iz pres službe predsednika Srbije.

„Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da zajedno sa Vama, uz vođstvo zajedničke izgradnje inicijative Pojas i put, i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podignem sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo“, naveo je predsednik Kine u čestitki i izrazio očekivanje da će se ponovo sresti sa Vučićem u aprilu da zajedno diskutuju „o razvoju kinesko-srpskih odnosa i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope“

Navodeći da poslednjih godina, pod Vučićevim rukovodstvom, „Srbija neprekidno postiže nove rezultate“ u izgradnji države, reindustrijalizaciji i razvoju ekonomije Si Djinping je ocenio da se “ kinesko-srpski odnosi nalaze u punom zamahu procvata“.

U čestitki se dodaje i da su dogovoreni projekti već dali pozitivne rezultate dok se međusobno političko poverenje učvršćuje, a dve zemlje međusobno podržavaju oko vitalnih interesa i važnih pitanja.

„Nedavno ste izrazili saosećanje i podršku borbi Kine sa korona virusom novog tipa, što je još jednom pokazalo čelično prijateljstvo zajedničke sudbine dve zemlje“, dodao je Si Djinping u čestitki „predsedniku Srbije i prijateljskom srpskom narodu“ povodom Dana državnosti 15. februara.

Tegeltija čestitao Brnabički Dan državnosti Srbije

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je čestitku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije.

„Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Republike Srbije upućujem iskrene čestitke povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije, sa željom da i u narednom periodu nastavite predano da radite na razvoju i jačanju zemlje“, navodi se u čestitki.

Tegeltija je istakao da je uveren da će se odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine nastaviti da se razvijaju u pravcu dobrosusedskih i prijateljskih odnosa i evropske budućnosti, kao i da će dve zemlje zajedničkom saradnjom „dodatno ojačati veze, a na dobrobit svih naših naroda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari