Klačar: Ana Brnabić verovatno ponovo premijerka 1Bojan Klačar Foto: Medija centar

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) Bojan Klačar izjavio je danas da očekuje da će nova Vlada Srbije, biti koaliciona i vlada kontinuiteta.

Klačar je za TV Prva izjavio da je „teško pronaći političke interese koji bi opravdali koncentracionu vladu“, kao i da bi tako nešto bilo za očekivati u vreme neke velike krize, ali da kriza koju je izazvala epidemija korona virusa nije takvih razmera.

„Ključni epiteti su vlada u kontinuitetu i koaliciona vlada. Važno je iz ugla građana da u toj vladi budu ljudi spremni da prave kompromise. Moraće da se prave kompromisi na velikim i na manjim temama, kao i u onome što Srbiju očekuje i na unutrašnjem planu“, rekao je Klačar.

Klačar je izjavio i da su „najveće šanse da Ana Brnabić ponovo bude premijer“.

„Vlada će verovatno biti kratkog trajanja, zbog čega je još jedan argument Ane Brnabić kao premijera“, rekao je Klačar.

On je naveo da će nova Vlada Srbije, osim suočavanja i očekivanih kompromisa po pitanju velikih problema, poput pitanja Kosova i epidemije korona virusa, morati da pravi kompromise i na „manjim temama“ kao što je uspostavljanje dijaloga sa opozicionim strankama.

Klačar je precizirao da će, s obzirom na bojkot prethodnih izbora od velikog dela opozicionih stranka, „neka vrsta unutrašnjeg dijaloga biti potrebna“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Klačar: Ana Brnabić verovatno ponovo premijerka”

  1. evo ga jos jedan neformalni portparol vlade, nesto kao Milan Antonijevic (Fond za otvoreno SNS drustvo i borbu protiv opozicije). Nizi referenti vladajuce koalicije dobiju po dnevni raspored, zadatke po medijima i komad informacije koju treba da puste….jer su, jel tako -„nezavisni“

    • Dok je AV bio radikal govorio je da je CESID leglo špijuna i da će, kada dođe na vlast, to gnezdo uništiti. Dođe AV na vlast pa je zbog te svoje izjave morao da Marka Blagojevića, izvršnog direktora CESIDA, postavi za nekog činovnika u vladi. Šta je govorio o Dinkiću dobro znamo. Pa je morao i njega da postavi za svog savetnika. Toliko o tome koliko je AV samostalan u donošenju „svojih“ poteza.

  2. NAJVECA GRESKA VUCICA je ana brnabic. Vucicu SAMO navlaci bed na sebe her nju ni rodjena majka nevoli.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.