Ko je naložio napad na Stefanovića? 1Foto: Medija centar (arhiva)

Poslanici poslaničkih grupa Nova Srbija – Pokret za spas Srbije, Dveri, Demokratske stranke i Narodne stranke ukazali su danas u Skupštini Srbije na pokušaj ubistva jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića u Kruševcu i tražili da se utvrdi ko su nalogodavci i da se objave puna imena napadača.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da su Stefanovića u petak “mučki, kukavički prebili batinaški odredi Srpske napredne stranke”.

On je nabrojao predstavnike opozicije koji su u prethodnih nekoliko godina pretučeni i naveo da im je zajedničko to što su opozicija predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

Aleksić je podsetio da je prošlo skoro godinu dana od ubistva Olivera Ivanovića i pitao je nadležne ministre dokle se stiglo sa istragom.

Poslanik poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović rekao je da je u petak pokušano ubistvo Stefanovića i njegovih saradnika i tražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da se utvrde nalogodavci i da se objave imena i prezimena napadača, a ne samo njihovi inicijali.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković kada će zakazati posebnu sednicu parlamenta na temu pokušaj ubistva Stefanovića i tražio da javnost sazna identitet batinaša.

On je istakao da je njegova poslaničke grupa treći put predala zahtev za održavanje posebne sednice parlamenta o Kosovu i Metohiji, kao i da prihvata poziv Vučića na TV duel i da očekuje da ga RTS hitno zakaže.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović je rekao da je nakon ubistva jednog od opozicionih lidera u Srbiji Olivera Ivanovića, pokušano ubistvo Stefanovića.

Ukazao je i da je jedan poslanik SNS poručio na društvenoj mreži Vuku Jeremiću da će završiti kao Zoran Đinđić.

Božović je pozvao tužilaštvo “da razume da je ovo stvar koja se tiče isključivo njih, njihovog posla, i da od njihovog delovanja zavisi da li će još neko izgubiti glavu ili ne”.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević pitao je ko je odgovoran za ubistva koja su se dogodila u vreme kada su na vlasti bile neke stranke iz sadašnje opozicije, ko je ubio novinara Milan Pantića, demonstranta Ranka Panića i gardiste u vojnom objektu “Karaš” na Banjici.

“Tražim da se otkriju ubice dece u Goraždevcu na Bistrici”, rekao je Rističević. Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je premijerku Anu Brnabić dokle će da trpi ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića u vladi i da li cela vlada stoji iza “njegovog kriminala, korupcije i protivdržavne delatnosti”.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac tražio je da se Šešelju oduzme mandat poslanika zato što je osuđen za ratne zločine, istakavši da ne postoji parlament u Evropi u kome sedi ratni zločinac.

“Moram da vam prenesem zabrinutost građana Novog Pazara i Sandžaka i da naglasim da je za mene glasao ogroman broj Srba, srpske nacionalne manjine”, rekao je Bačevac.

Na to je reagovala Gojković, koja je rekla da “Srbi nisu nacionalna manjina u Srbiji”. Bačevac je objasnio da je napravio lapsus, što je Gojković prihvatila.

Posalnik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković tražio je da lider Narodne stranke Vuk Jeremić objasni sve o svom odnosu sa Patrikom Hoom, bivšim ministrom policije Hongkonga, koji je optužen za razna krivična dela, a da Tužilaštvo za organizovani kriminal utvrdi da li je Jeremić uključen u međunarodni kriminal.

Posle postavljanja poslaničkih pitanja počelo je utvrđivanje dnevnog reda sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari