Ko je zapalio Bajrakli džamiju 1

Poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamović prilično je aktivan na društvenim mrežama, a nedavno se, na svom fejsbuk profilu, „pozabavio“ i ministrom inostranih poslova i potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem.

Povod je bila Dačićeva reakcija na paljenje pravoslavne crkve u Sarajevu i zahtev da počinioci budu što pre pronađeni. Imamović smatra da je Dačić ovaj nesrećni slučaj pokušao da ispolitizuje i iskoristi za zaoštravanje odnosa sa BiH. „Kao ministar inostranih poslova zemlje kandidata za članstvu u EU Dačić bi morao odgovornije da se ponaša“, ističe Imamović. Pošto su nadležni organi u BiH brzo uhapsili osumnjičenog, za kog se ispostavilo da nije ni bošnjačke nacionalnosti ni muslimanske veroispovesti, što su insinuirali pojedini mediji u Srbiji, kao i ministar Aleksandar Vulin, Imamović je od Dačića zatražio da odgovori na pitanja o džamijama zapaljenim u Srbiji.

-E sad ti, Dačiću, kad završiš sa maštanjem o spomeniku Slobi Miloševiću, da nam kao bivši ministar policije, premijer i potpredsjednik Vlade kažeš: ko je prije 12 godina zapalio Bajrakli džamiju u centru Beograda i Islam-aginu džamiju u Nišu? Pa da nam kažeš i kako to da sudija za zapaljenu džamiju kaže da se optuženi neće teretiti zato što „NIJE NAČINJENA ŠTETA VEĆEG OBIMA“ … Podsjećam te da su obje džamije potpuno izgorjele. Dakle, mali Slobo, prije nego što počneš da se petlljaš u poslove drugih država, pogledaj šta se dešava u tvom dvorištu i imaš li moralno pravo da od drugih tražiš nešto u čemu si i kao ministar policije, premijer i potpredsjednik vlade poražavajuće neuspješan, poručio je Imamović Dačiću. Imamović je poslaničko pitanje o istrazi paljenja džamija u Beogradu i Nišu postavio Dačiću i u Skupštini Srbije pre tri godine ali nije dobio odgovor. Najavljuje da će to pitanje ponovo postaviti.

Tekst objavljen u okviru redovnog dodatka Sandžak Danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari