Koalicija NADA osudila odluku Prištine i zatražila kontra mere 1Ilustracija Foto: EPA-EFE/STRINGER

Koalicija NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije, Pokret za obnovu kraljevine Srbije i 23 udruženja građana, osudila je danas odluku institucija u Prištini da se skidaju srpske registarske oznake i zatražila kontra meru – zabranu prelaska administrativnog prelaza za sve stanovnike sa Kosova sa ličnim kartama „Republike Kosovo“.

„Srbija u ovakvim situacijama mora pokazati više odlučnosti i dostojanstva, a dozvola prelaska administrativnog prelaza samo sa ličnom kartom Srbije pogodiće desetine hiljada kosovskih Albanaca koji ne priznaju našu državu, a imaju potrebu da putuju u zapadnu Evropu ili Srbiju“, izjavio je kandidat za predsednika Srbije i predsednik DSS Miloš Jovanović.

Predsednik POKS Žika Gojković ocenio je da ovakvi potezi iz Prištine imaju dnevno-politički karakter uoči izbora koji će se održati na Kosovu.

Podsećamo, danas je kosovska policijska služba (KPS) obavestila srpsku policiju da će tablice vozila sa oznakama sa severa Kosova biti oduzimane, a da će vozila koja imaju tablice sa oznakama iz centralne Srbije morati da uzimaju probne oznake.

Svaka aktivnost koja bude ugrozila Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji zahteva žestok odgovor naših državnih organa, jer samo tako država pokazuje ozbiljnost, a građani jačaju veru da ima ko da ih štiti, ocenio je Gojković, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari