Kosjerić: Koaliciji oko naprednjaka više od dve trećine odborničkih mandata 1Foto: TV5

Prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije, nakon nedeljenih lokalnih izbora u Kosjeriću, koalicija oko naprednjaka i dalje će biti na vlasti u tom gradu i imaće više od dve trećine odbornika u lokalnoj skupštini.

Izborima se odazvalo čak 73 odsto od 9.332 upisanih u birački spisak.

Lista „Aleksandar Vučić-Za budućnost Kosjerića – Ivica Dačić“, koju čine SNS, PUPS, PS, SNP i SDP, dobila je 68,78 odsto glasova. To je dvstruko više nego pre četiri godine, kada je za naprednjake glasalo oko 32,3 odsto birača. Od 27 mesta u lokalnoj skupštini, naprednajci i njihovi koalicioni partneri imaće 20 odborničkh mandata.

Udruženje građana „Čisti ljudi za čist Kosjerić“, koje je prvi put učestvovalo na izborima i za koje je glasalo je 13,59  odsto birača, imaće tri odbornika.

„NADA za Kosjerić-Nacionalno demokratska alternativa-Miloš Jovanović- DSS -Žika Gojković-POKS“  dobila je 7,29 dsto glasova i dva odbornika.

Isto toliko odborničkih mandata pripalo je koaliciji „Domaćini na pobede- Milan Stamatović“, koju čine Zdrava Srbija i Nova Srbija, a koja je dobila podršku 9,65 odsto birača.

Lista „Dr Vojislav Šešelj- SRS“ nije prošla cenzus, pošto je osvojila 0,65 odsto biračkg tela.

Sandra Filipović, predsednica OIK, rekla je za Danas da je toj komisiji podnet samo jedan prigovor na regularnost izbora, ali je odbila da saopšti ko ga je i zbog čega podneo.

Izbore, koje su obeležili funkcionerska kampanja, prisustvo džipova i aktivista SNS iz drugih gradova Srbije, podmićivanje birača, veliki broj glasača koji su glasali od kuće, bojkotovali su Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i SPO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari