Kolona autobusa iz Novog Sada za Beograd 1Foto:R.Balać

Iz glavnog grada Vojvodine na miting „Budućnost Srbije“ u Beograd otišlo je nekoliko hiljada Novosađana i ljudi iz okolnih mesta.

Kolone autobusa formirane su na više lokacija u Novom Sadu: autobusi su krenuli sa punktova ispred Novosadskog sajma, sa okretnice kod kupališta Štrand, iz Kampusa Univerziteta u Novom Sadu, kao i iz dela grada Klisa. NJih su predvodila vozila saobraćajne policije, koji su ih bezbedno sprovodili do autoputa ka Beogradu.

Na autobusima su istaknute fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i naziv mitinga „Budućnost Srbije“. Svi autobusi imaju oznaku NS i broj, a najveći broj – 96, nosio je autobus autoprevoznika „Miljenović“ iz BiH. Kod Novosadskog sajma pored više vozila istog prevoznika bili su poređani autobusi sa registarskim tablicama iz Skoplja, Subotice, Sente, Vrbasa, Novog Sada, kao i BiH, a u koloni su bili i autobusi prevoznika iz Žablja, Čuruga i drugih mesta. Novosadskoj koloni pridružilo se i 10- tak autobusa iz Bačke Palanke.

Gradski sekretar za saobraćaj Aleksandar Kravić (LSV) kazao je da nema saznanja da li su gradska javna i komunalna preduzeća kojima upravlja SNS organizovali odlazak zaposlenih u Beograd. On je izjavio da u dva preduzeća kojima upravljaju kadrovi LSV – Vodovodu i kanalizaciji i Tržnici, toga nije bilo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari