Konstituisan novi saziv Gradske skupštine Pirota 1Foto: Zoran Panić

Vladan Vasić ponovo je gradonačelnik Pirota, zamenik gradonačelnika je Miloš Colić, na čelu Skupštine je Milena Dimitrijević, a njena zamenica Katarina Tančić.

Na današnjnoj konstitutivnoj sednici Gradske skupštine koja je zbog aktuelne epidemiološke situacije održana u sali Doma kulture, posle izveštaja o rezulatima lokalnih izbora GIK-a i verifikacije mandata, odbornici su na tajnom glasanju za predsednicu Skupštine izabrali pedijatra Milenu Dimitrijević (SNS).

Zamenica predsednice Skupštine je diplomirani ekonomista Katarina Tančić (SNS). Prvi put na čelu lokalnog parlamenta su žene. Za sekretara Skupštine je imenovan dosadašnji sekretar Saša Jovanović.

Nova predsednica Skupštine grada Milena Dimitrijević je rekla medijima da je za nju izbor na ovu funkciju velika čast.

– Ponosna sam zbog izbora na ovu funkciju. Trudiću se maksimalno koliko mogu da uložim svo svoje znanje i svoju mudrost, političku kulturu i zrelost koju sam stekla radeći sa ljudima u Skupštini grada poslednjih osam godina. Ovo je veliki lični izazov za mene i promena. Moja velika ljubav pedijatrijski posao će malo mirovati, ali moji pacijenti ne treba da brinu. Drago mi je što sam prva žena koja je izabrana na ovu funkciju. Sastav odbornika je odličan, ima dosta mladih i biće dobre energije za rad u Skupštini.Nadam se da će Skupština uspešno funkcionisati- rekla je nova predsednica Skupštine grada Pirota Milena Dimitrijević.

Zamenica predsednice Skupštine grada Katarina Tančić je rekla da je počastvovana što je izabrana na ovu funkciju.

– Trudiću se da što bolje obavljam posao koji mi je poveren i da što više uradim za grad, bolji život u njemu i za mlade zajedno sa predsednicom Skupštine-rekla je Tančićeva.

Na tajnom glasanju za gradonačelnika je ponovo izabran dosadašnji gradonačelnik Vladan Vasić (SNS).

Ovo je njegov drugi gradonačelnički mandat a pre toga je u tri mandata bio predsednik opštine Pirot.

Prvi put je za predsednika opština na neposrednim izborima izaban 2003. godine, a potom 2008., 2012. i 2016. godine.

Na njegov predlog na tajnom glasanju za zamenika gradonačelnika izabran je Miloš Colić (SNS), a izabrano je i devetočlano Gradsko veće u kome su pored većnika iz redova SNS-a u većnici iz SPS-a budući da je SPS deo vladajuće većine sa SNS-om.

Gradonačelnik Vladan Vasić je posle izbora rekao da je u proteklom periodu otkako je na čelu opštine a od 2016. godine i na čelu Grada bilo mnogo sjajnih trenutaka u proteklom periodu.

– Bilo je i teških trenutaka, bilo je i grešaka, ali je bilo više uspeha. Želim da se zahvalim svim mojim dosadašnjim saradnicima i funckionerima i odbornicima i dosadašnjem predsedniku Skupštine Milanu Popoviću. Svako je dao neki svoj doprinos u razvoju grada. Želim odbornicima da poručim i onima koji će biti na funkcijama da su dobili priliku da menjaju okruženje. To je najveća satisfakcija koju ljudi koji se bave politikom imaju. Istoristite tu šansu i dajte sve od sebe, poručio je Vasić.

On je podsetio i na sve što je do sada uradjeno u gradu, napominujući, pored ostalog da je prosečna plata u Pirotu pre petnaestak godina bila na začelju Srbije a da je sada prosečna plata u Pirotu u gornjem delu Srbije.

– Pred nama su i dalje zadaci u oblasti infrastrukture, privrede i zapošljavanja, u oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite, u oblasti turizma, sporta, politike mladih, razvoja kulture, NVO sektora, medija, poljoprivrede, odosno svih oblasti života, rekao je Vasić i najavio nove projekte.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić je rekao da je posle 12 godina odborničkog staža , izabran za zamemenika gradonačelnika i da je to za njega velika čast i odgovornost.

– Ovde sam se rodio, ovde su rodjeni moji roditelji i ovde žive moja deca i nadam se da će ovde živeti i njihova pokolenja. S druge strane, to je velika odgovornost i siguran sam da će i svi funkcioneri i odbornici raditi u intreresu grada. Od mene možete da očekujete jedno odgovorno ponašanje i pre svega prihvatanje kritika. Od mene gradjani treba da očekuju predan rad i nadam se da ću opravdati očekivanja, rekao je Colić.

Podsećamo da je na lokalnim izborima u Pirotu lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu“ je pobedila i osvojila 36 od 56 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini a nosilac liste bio je aktuelni gradonačelnik Vladan Vasić.

Lista “Najbolje za Pirot – Odbranimo reke, obranimo Pirot dr Žarko Todorović“ osvojila je sedam mandata, lista “Ivica Dačić – Socijalistička Partija Srbije“ ima šest odborničkih mandata u novom sazivu Gradske skupštine. Četvrta je lista “ profesor Vladica Tošić-Pobeda za budućnost Pirota“ sa četiri osvojena odbornička mandata. Lista “Koalicija Za kraljevinu Srbiju – Pirot je za kralja, POKS Monarhistički front Miloš Todosijević“ ima dva odbornika a lista “Srpska desnica Pirot može bolje Ninoslav Ćirić“ jedan odbornički mandat u novom sazivu pirotskog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari