Konstituisanje BNV 23. novembra 1Foto: BNV

Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) biće konstituisan u petak, 23. novembra, u Novom Pazaru.

Ovo je lokalnim medijima potvrdio državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak. Rekao je da su čekali da Republička izborna komisija (RIK) proglasi konačne izborne rezultate i da je ministar Branko Ružić u petak doneo odluku „o pristupanju organizovanja konstitutivnih sednica nacionalnih saveta nacionalnih manjina“.

Ministarstvo novoizabranim većnicima šalje uz pozivno pismo i dnevni red, koji čini izbor radnog predsedništva, potvrđivanje mandata i tačku razno, u okviru koje je predviđen dogovor da li će tog ili nekog drugog dana biti održana prva sednica na kojoj će biti izabrani rukovodstvo i drugi organi.

U sedištu BNV u Novom Pazaru, za naš list je rečeno „da će mediji o svemu biti obavešteni na vreme“. BNV ima 35 većnika i nijedna od tri liste neće moći samostalno da formira većinu. Lista „Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin“ sa 22.141 glasova osvojila je 14 mandata, „Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić, muftija“ dobila je 20.748 glasova ili 13 većnika i za listu „Vakat je – prof. dr Sait Kačapor“ glasalo je 12.017, što joj je donelo 8 mandata. Ranije je najavljeno da će prva i treća lista praviti koaliciju na osnovu Sporazuma o predizbornoj i postizbornoj saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari