Konsultacije sa MSP sa Švajcarskom 1Foto: MSP

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije održane su redovne političke konsultacije između Srbije i Švajcarske na nivou državnih sekretara, a bilo je reči i o novoj švajcarskoj Strategiji o ekonomskoj i razvojnoj saradnji sa Srbijom za period 2018-2021. godine, koja je prethodnog dana zvanično uručena predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

Novom Strategijom su predviđene donacije u visini od preko 90 miliona evra koje će biti usmerene na ekonomski razvoj, energetsku efikasnost i državnu upravu (administracija, društvena inkluzija), kao i na dualno obrazovanje, za koje je planirano alociranje značajnih finansijskih sredstava.

Razmenjena su mišljenja o bilateralnim političkim odnosima, o ekonomskoj saradnji, o Briselskom dijalogu, o regionalnim odnosima, o multilateralnoj saradnji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U funkciji intenziviranja političkog dijaloga i jačanja sveukupnih odnosa između Srbije i Švajcarske Konfederacije dogovoreno je da se naredne političke konsultacije održe sledeće godine u Švajcarskoj.

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović razgovarao je sa zamenicom državnog sekretara Federalnog ministarstva inostranih poslova Švajcarske Konfederacije Kristinom Marti Lang o temama od zajedničkog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari