Kosovska ministarka Dijana Živić sa francuskim ambasadorom 1Foto: Facebook/Ramus Haradinaj

Podršku i spremnost Francuske da pomogne razvoju kosovske poljoprivrede potvrdio je danas ambasador Francuske na Kosovu, Didije Šamber tokom sastanka sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijanom Živić,saopštilo je to ministarstvo.

Kosovski premiejer Ramuš Haradinaj je, pre dva dana postavio je Dijanu Živić iz Samostalne liberalne stranke (SLS), za ministarku poljoprivrede umesto razrešenog Nenada Rikala iz Srpske liste.

Protiv imenovanja Živićeve izjasnili su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici Srpske liste i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić. Međutim, lider SLS, Slobodan Petrović je na današnjoj konferenciji za medije u Gračanici rekao da je “Dijana Živić bar 50 puta stručnija nego bilo koji ministar kojeg je predložila Sprska lista”.

U saopštenju ministarstva poljoprivrede se navodi da je ministarka Živić upoznala francusku delegaciju na čelu sa ambasorom Šamberom “sa planom rada za razvoj poljoprivrede, sa programima podrške ministarstva za sektor poljoprivrede, kao i sa projektima koji će se realizovati u cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima tokom ove godine”.

Ministarka se, kako je saopšteno, zahvalila ambasadoru i ambasadi Francuske na podršci i spremmosti za saradnju u unapredjivanju rada ministarstva i aktivnostima koja će biti transparentne i na korist pre svega svim gradjanima Kosova.

Navedeno je da je ambasador Šamber čestitao Živićevoj na novom zadatku i potvrdio da će francuska država pružati pomoć u razvoju poljoprivrede kroz različite oblike saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari