Kosovska policija prekinula odmor, Kfor izvodi vežbe (VIDEO) 1

Operativnim nalogom Kosovska policija prekinula je odmor svojim uniformisanim članovima, preneli su kosovski mediji.

Portal Kallxo došao je u posed sadržaja pisma koje je svojim podređenima poslao direktor operative Rašit Ćaljaj, preneli su Koha i KoSSev.

„Zbog operativnih angažmana do daljnjeg se suspenduju odobrenja za odmore za uniformisano osoblje sve do donošenja druge odluke“, stoju u mejlu koji je uputio Ćaljaj.

Kallxo je zatražio pojašnjenje od Kancelarije za medije u policiji o tome koji su razlozi za ovu odluku, ali odgovor nije bio konkretan.

„Kosovska policija, u skladu sa svojim operativnim planiranjem, takođe preduzima planiranje svojih ljudskih resursa za efikasnije obavljanje službenih dužnosti“, glasi odgovor policije.

S druge strane misija Kfora na Kosovu i Metohiji izvodi vežbe na KiM i na svom sajtu objavila je snimak dugačkog konvoja svojih vozila.

Kfor navodi da izvodi „planirane vežbe“ širom Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, a na objavljenim fotografijama i snimku, koji se može videti i na zvaničnom nalogu Kfora na Fejsbuku, prikazane su jedinice Misije na putevima KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari