Kostić: Spremna sam da budem poslanica DJB-a 1

Spremna sam da prihvatim poslanički mandat i da se priključim poslaničkom klubu Dosta je bilo, jer želim da se borim i imam mnogo toga da kažem – poručuje u razgovoru za Danas profesorka Medicinskog fakulteta Nada Kostić.

Ona je sledeća na spisku DJB za poslanički mandat, nakon što je poslanik pomenutog pokreta Miloš Bošković juče podneo ostavku.

Kostić navodi da je spremna da u skupštini ponovo sarađuje sa pokretom koji je napustila, dok na pitanje da li je pristupila Republikanskoj stranci Nikole Sandulovića, na čijoj listi za gradske odbornike se našla pod rednim brojem 12, odgovara da je – zloupotrebljena.

– Oni su meni naneli štetu. Ja sam gospodina Sandulovića upoznala pre par godina, a u februaru su me iz Republikanske stranke pozvali i zamolili da se učlanim, na šta sam ja rekla da to ne dolazi u obzir. Ukoliko pogledate unazad, ja se sa njima nigde ne pojavljujem, ni kada su predavali potpise niti na nekoj njihovoj tribini – objašnjava Kostić i dodaje da je iz medija saznala da je njeno ime na listi za odbornike Republikanske stranke.

Podsećanja radi, Kostić je ostala upamćena po tome što je kao odbornica DJB na Starom gradu u maju 2016. godine odbila da potpiše „zakletvu vernosti“ Saši Raduloviću, zbog čega je ušla u sukob sa kolegama iz pokreta i izdvojila svoj mandat.

Kostić je inače predsednica Pokreta za demokratiju Davidović-Grol i bivša ministarka zdravlja u prelaznoj vladi iz 2000. godine, gde je obavljala dužnost kao kandidat Demokratske stranke Srbije, koju je, prema sopstvenim rečima, napustila 2001. godine.

Miloš Bošković, poslanik DJB, u petak je na blogu na društvenim mrežama objavio da je pisarnici Narodne skupštine predao tu ostavku. Ovaj mladi Nišlija, između ostalog, u blogu je napisao da nije zadovoljan putem kojim ide DJB i da ovaj pokret pravi previše pogrešnih koraka. Ističući da je programer i da nije hteo da se profesionalno bavi politikom, on navodi da je hteo da pomogne širenju ideja DJB.

„Nažalost, postalo je očigledno je da u poslednje dve godine DJB ne raste, štaviše pada po popularnosti. Za to nam nisu potrebna nikakva istraživanja, dovoljno je pogledati rezultate poslednja dva glasanja na izborima (predsedničkim i beogradskim).

Pokušavao sam (zajedno sa još nekim ljudima) da iznutra utičem na promenu smera i korigovanje brojnih stvari koje sam smatrao problematičnim, počevši od kompletno pogrešnog medijskog nastupa, do pitanja unutrašnje organizacije. Mahom sam nailazio na zid u vrhu stranke. Uvideo sam da je sa dosadašnjim vođstvom (u ostavci) gotovo nemoguće promeniti ono što ja smatram najvećim manjkavostima u našem radu.

Za političku borbu sam potrošio skoro četiri godine svog života. Zbog toga je trpela moja porodica – trudnu suprugu sam ostavljao samu u Nišu, dok sam sedeo u parlamentu“, napisao je Bošković.

Odlasci

DJB je samo izdao kratko saopštenje u kome se zahvaljuje Boškoviću na dosadašnjem radu i najavljuje izbornu skupštinu u maju. U četvrtak je ostavku u stranci dala i poslanica Ljupka Mihajlovska, ali je ona zadržala mandat. DJB je 2016. osvojio 16 mandata, ali troje poslanika se izdvojilo se 2017. u klub samostalnih, što sa dva poslednja odlaska smanjuje klub DJB na 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari