Kragujevačka opozicija: Veroljub Stevanović napravio zaokret prema vlastima jer ne podržava proteste 1Veroljub Stevanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Opozicija u Kragujevcu ocenila je da je nekadašnji gradonačelnik i lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović napravio „potpuni zaokret“ u odnosu prema vlasti pošto se nije oglašavao o građanskim protestima u Srbiji, preneo je portal Pressek.

Portal je preneo i da mediji od Stevanovića nisu uspeli da dobiju odgovor na pitanje zbog čega „ćuti“ o protestima iako na Fejsbuk stranici Zajedno za Šumadiju stoje poruke „Da osvetlimo Kragujevac“ i „Šumadija protiv ućutkivanja“.

Obrad Turković iz opozicionog Pokreta za naš grad ocenio je da Srpska napredna stranka ima dva odbora u Kragujevcu, od kojih kako je rekao, „jedan vodi aktuelni gradonačelnik Radomir Nikolić a drugi predvodi Veroljub Stevanović“.

„Žalosno je što je čovek koji je vodio kampanju Vuka Jeremića u aprilu 2017. godine u Kragujevcu, a u maju 2016. godine bio prvi na listi kragujevačke Demokratske stranke za parlamentarne izbore, nakon manje od dve godine napravio potpuni preokret“, rekao je Turković.

Nekadašnji Stevanovićev najbliži saradnik, predsednik opozicione Šumadijske regije Saša Milenić ocenio je da ćutanje u redovima Zajedno za Šumadiju „otkriva političke pravce delovanja jednog dela opozicije u Kragujevcu“.

„Stiče se utisak da Stevanović želi da bude opozicija Radomiru Nikoliću, ali ne i Aleksandru Vučiću. Uostalom, to je i procena jednog dela političke scene grada. Čini se da postoji mišljenje da bi upravo Vučić mogao pomoći Stevanoviću u pobedi nad Radomirom Nikolićem“, rekao je Milenić.

Po rečima predsednice Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke Slavice Saveljić, odbijanje Veroljuba Stevanovića da se izjasni o građanskim protestima „nedvosmisleno ukazuje na to da ih Zajedno za Šumadiju ne podržava“.

„Ovo je vreme kada sve prave opozicione stranke moraju da stanu uz ohrabrene građane i da se do kraja profilišu i partije i lideri. Biti opozicija Radomiru Nikoliću, ali ne i Aleksandru Vučiću je neiskrena poruka Kragujevčanima, koji su okupljanjem na ulici jasno pokazali da žele promene“, kazala je Slavica Saveljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari