Kurti: Laž je da sam bio u sobi za prisluškivanje Telekoma Kosova 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da su laži i klevete izjave kosovskog predsednika Hašim Tačija da je sa dvojicom saradnika bio u sobi za prisluškivanje u Telekomu Kosova.

„To su laži, klevete. Problem sa lažovima je što ne mogu lagati jedanput, već moraju da lažu svaki dan, čak i nekoliko puta dnevno“, rekao je Kurti tokom posete opštini Priština i dodao da to ne treba da budu samo pitanja za njega već i pitanja državnog tužioca za predsednika.

Kurti je dodao da su protagonisti afere „Pronto“, u kojoj su optuženi visoki predstavnici Demokratske partije Kosova, neko na koga ne treba gubiti vreme i da „oni svoje želje opisuju kao činjenice“.

„Oni žele da uđu u sobu za prisluškivanje, žele da uzurpiraju sedište premijera, imaju ove želje i njihove želje pripisuju meni, ali one ne stoje“, rekao je Kurti.

Kurti je govorio i o današnjoj „probi protesta“ u Prištini, u kojoj je najavljeno okupljanje do 5.000 osoba.

„Samoopredeljenje ima organizaciju aktivista i oni deluju, organizuju, rade. Ja, kao premijer, ne učestvujemo u organizaciji ovih susreta“, rekao je.

Kurti je tokom posete opštini Priština sa gradonačelnikom Špendom Ahmetijem razgovarao o situaciji posle pandemije korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari