Kurti: Non pejper došao iz Beograda i Rusije 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova, Aljbin Kurti, rekao je da ne veruje da „non pejperi“ koji od nedavno kruže, potiču iz evropskih prestonica ili iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kako prenosi Kossev, Kurti je rekao da dolaze iz Beograda ili čak Rusije koja, kako je rekao, namerava da iskoristi zapadni Balkan za napad na Evropsku uniju i NATO.

„Ne verujem da su autori ovih ‘ne-dokumenata’ zapadne prestonice, sigurno ne SAD, ali ni evropske prestonice. Verujem da ovo dolazi iz Beograda, a možda čak i sa severoistoka. Interes Ruske Federacije je da zapadni Balkan iskoristi za napad na EU i NATO. Trudim se danju i noću da ubedim međunarodnu zajednicu u ono što je ispravno i korisno“, rekao je Kurti.

Prema rečima  Kurtija namera Beograda je da otvori Ahtisarijev paket i sva pitanja u njemu.

„Ahtisarijev plan je na udaru, namera Beograda je da otvori Ahtisarijev paket i sva pitanja koja su bila unutra. Formula uspeha, koja je takođe moralna i politička obaveza, jeste da mi branimo nezavisnost i da međunarodni akteri brane Ahtisarijev plan protiv Srbije. Cilj Srbije je bosnizacija Kosova, da Kosovo postane propala država. Cilj je napad na suverenitet i teritorijalni integritet otvaranjem Ahtisarijevog paketa. Ahtisarijev plan je dete internacionalaca, internacionalci ga moraju zaštititi, dok ja branim naše voljeno, nezavisno Kosovo“, izjavio je premijer Kosova.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Kurti: Non pejper došao iz Beograda i Rusije”

  1. Koji non-pejper? Onaj u kome se trazi ujedinjavanje Albanije i „republjik kosova“, neka smesna prava za preostale Srbe na Kosovu i da Srbije ne blokira clanstvo „republjik kosova“ u medjunarodnim organizacijama? Kako da ne, to su upravo interesi Srbije. Neverovatno kako Albanci misle da te decije fore mogu da im prolaze, od izigravanja nevinasceta do ovakvih smesnih optuzivanja Rusije i Srbije i pokusaja da sebe i taj njihov pateticni, naci projekat na Kosovu predstave kao „branu ruskim uticajima“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.