Kurti: Non pejper došao iz Beograda i Rusije

Ostavite komentar


  1. Koji non-pejper? Onaj u kome se trazi ujedinjavanje Albanije i „republjik kosova“, neka smesna prava za preostale Srbe na Kosovu i da Srbije ne blokira clanstvo „republjik kosova“ u medjunarodnim organizacijama? Kako da ne, to su upravo interesi Srbije. Neverovatno kako Albanci misle da te decije fore mogu da im prolaze, od izigravanja nevinasceta do ovakvih smesnih optuzivanja Rusije i Srbije i pokusaja da sebe i taj njihov pateticni, naci projekat na Kosovu predstave kao „branu ruskim uticajima“.

  2. Aljbin Kurti je ovom izjavom pogodio “u sridu” i najbolje od svih kosovskih političara objasnio srž celog problema oko budućih pregovora sa Srbijom. Sadašnja vlast u Srbiji ne želi nikakav dogovor sa Kosovom već samo kupovinu vremena, mogu Predsednik Vučić i njegovi eksponenti da se pojave na pregovorima međutim izigravaće blesave inkompetentne letargičare kao u Rambujeu. Svima ja sada jasno da Predsednik Vučić kupuje vreme za Putina, da uspeh iscrtavanjem granica na Balkanu pokrene međunarodnu konferenciju gde bi se pokušalo legitimisanje aneksije Krima i ko zna kojih delova drugih država koje bi Putin uskoro osvojio, izigravajući „malog“ Petra Velikog.

    1. @Fatmir Nimani

      Upravo vi Albanci uz pomoc sponzora pokusavate da iscrtate nove granice na Balkanu. Nestabilnost na Balkanu je posledica duplih standarda, krsenja medjunarodnog prava i sporazuma kao npr. Odluka Badinterove komisije, Zavrsnog akta iz Helsinkija, R1244 UN-a i pokusaja da se legalizuje ta tvorevina na Kosovu. Tu je jos i ucenjivanje da se „Kosovo“ ne ponovi te se tako doslo i do podele Makedonije na dva dela ili onog cirkusa u tzv. „presevskoj dolini“.

      1. Kosovo koja ima danasnje granice od 1945, konstituivna federalna jedinica bivse SFRJ, neustavnim merama se promenilo ustavni amandmani u 1989, posle apartejda i zlocine i genocida prouzrokovani od okupatorske drzavne institucije bivse SRJ, izazvalo humanitarno medjunarodnu intervencije donelo do rezolyciju 1244 UN koja oduzima nadleznost SRJ, i predvidja resavanje buduceg statusa Kosova, i kako predvidja R. 1244 poceli pregovori u Beckom procesu, vodjeni od predstavnika Saveta Bezbednosti UN, i njihovim zakljucem i predlogom se proglasilo Suverena iNezavisna drzava Kosova. Medjunarodni Sud Prava je presudio da Proglasenje Nezavisnost Kosova nije protiv Medjunarodnog Prava i rezoluciju 1244 UN. Tako drzava Kosova i zaowcatio i sobio legitimitet svoje drzavnosti. Normalno u svojim legalnim granicima od 1945. Sve ostal9 je ili neznanje ili namerna srmamna laz.

        1. U Kom to ustavu Sfrj je AP Kosovo federalna jedinica? Odlukom Banderove komisiju o raspadu Sfrj je zakljuceno da se Sfrj raspala na 6 njenih federalnih jedinica I da sve drugo je ugrozavanje medjunarodnog prava zbog cega je Srbija bila pod sankcijama 90tih.Rezolucija 1244 garantuje suvernitet Srj to jest Srbije kao prave naslednice nad Kosovom dok savet bezbednosti ne donese odluku o statusu, sto do sada nije ucinio. Sve moze na internetu lako da se proveri, tako mani se demagogije

        2. @D.Cosic: Laz je dokaz intelegencije srpskog naroda

          Prosto je neverovatno u kakvim lazima i samozavarivanjima zivite. Ne cudi da verujete i da ste stvarno „potomci Ilira“.

    2. Amerika je anektirala Kosovo i Metohiju, to je američka Bondstil država.Nacionalna manjina jedne države , (Albanci u ovom slučaju ),koja se graniči sa svojom matičnom državom ,po međunarodnom pravu ,nema pravo da stvara svoju ,tj „proširenu“ matičnu državu,“veliku Albaniju“.Kosovo je okupirana srpska teritorija .Toliko o „Putinu“ .

  3. Ne pretstavlja golemi problem nekakva poturena spin ceduljica, bez politickog znacaja i pokrica. Medjutim svakodnevno komentarisanje tog papirica i svakodnevno vucaranje po medijima, moze vec tihom penetracijom da preparira i flambira mozdane vijuge javnosti. Zasto se cini toliki propagandi ustupak necemu ako je nezvanicno i potpuno beznacajno ?! Tu je kvaka.

  4. Kurti plasi okolo nekakvom „bosnizacijom“ Kosova medjutim najveci problem je albanizacija Kosova u izvedbi Kurtija i drustvanceta. Ovakvim smesnim optuzbama o imaginarnoj „bosnizaciji“ pokusava se zataskivanje maligne, realne i u toku albanizacije Kosova kao i delova Makedonije.

  5. @D.Cosic: Laz je dokaz intelegencije srpskog naroda

    Svestan si da sve sta si napisao moze vrlo lako da se proveri? I sta pise u ustavima svih Jugoslavija i koje federalne i konstutivne jedinice su cinile Jugoslaviju i sta pise u misljenju MSP-a i to da ne postoji nikakva presuda i da moze da se proveri i sta pise u R1244… I da je sve u suprotnosti sa onim sta si napisao kao i da je vreme bajki o „zlim Srbima okupatorima“ i „nevinim starosedeocima Albancima“ davno proslo… Medjutim, ipak si sve to napisao. Cemu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.