Kurti poručio Tačiju da će razgovarati samo o raspuštanju Skupštine 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

U Prištini je počeo sastanak predsednika Kosova Hašima Tačija i premijera u ostavci Aljbina Kurtija o narednim koracima za prevazilaženje situacije nakon izglasavanja nepoverenja Kurtijevoj vladi.

Pre početka sastanka Kurti je danas uputio pismo kosovskom predsedniku u kojem mu je poručio da će razgovarati samo o najpogodnijem vremenu za raspuštanje Skupštine.

Pre ulaska u zgradu gde se nalazi kabinet predsednika, Kurti je novinarima kazao da nema šta da doda onome što je napisao u pismu.

„Želim prethodno da vam stavim do znanja da će jedino pitanje o kojem ću danas razgovarati sa vama biti najpogodnije vreme za raspuštanje Skupštine, imajući posebno u vidu vanredno stanje javnog zdravlja sa kojim se suočava Republika Kosovo u ovom vremenu. To je pitanje o kojem smo prinuđeni da stalno informišemo građane Kosova, koji su izvor demokratskog suvereniteta“, kaže se u pismu Kurtija Tačiju.

Pored Kurtija, Tači se sastaje sa liderom Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom i Demokratske partije Kosova Kadri Veseljijem

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari