Kurti: Srbi su uplašeni 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti poručio je da buduća vlada u Prištini kosovskim Srbima treba da ukloni strah od Beograda i ocenio da Zajednicu srpskih opština (ZSO) ne žele Srbi na Kosovu već zvanični Beograd, prenosi portal Kosovo Onlajn.

„Na Kosovu sada imamo 130.000 Srba. Više od dve trećine njih živi južno od reke Ibar, ali osim toga, trenutak koji me naterao da shvatim da smo možda i mi zanemarili pitanje lokalnih Srba ima poseban datum – 23. decembar 2015. godine – Odluku Ustavnog suda koja kaže da je Zajednica srpskih opština neustavna“, izjavio je Kurti za RTK.

On smatra da kosovski Srbi imaju strah od Beograda, ilustrujući to konstatacijom da posle odluke Ustavnog suda nije bilo reakcija srpske zajednice na Kosovu.

„Sledećeg dana nije bilo protesta kosovskih Srba. Dakle, nije da su oni želeli Zajednicu, nego Beograd. Oni su samo uplašeni“, ocenio je Kurti.

Lider Samoopredeljenja je, od potpisivanja Briselskog sporazuma, političar koji je najglasniji u protivljenju implementiranja Zajednice srpskih opština, konstatuje portal Kosovo Onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari