Kvadrilaterala priprema kandidaturu za Evropsko i Svetsko prvenstvo u fudbalu 1Foto: Tviter/ Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je danas u Beogradu doneta odluka o formiranju inicijalnog organizacionog komiteta koji će raditi na kandidaturi Rumunije, Bugarske, Grčke i Srbije za kandidaturu za domaćinstvo Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu 2028. i 2030. godine.

Vučić je novinarima posle sastanka sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke rekao da će taj komitet imati 16 članova, po četiri predstavnika svake zemlje.

„Izrazili smo želju i nadu da kroz taj inicijalni komitet naše zemlje zajednički kandidujemo za domaćinstvo Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. godine i Svetskog prvenstva u fudbalu“, rekao je Vučić.

On je pojasnio da se u decembru 2021. prikupljaju materijali, a da se u junu 2022. donosi odluka.

Prema njegovim rečima osim izgradnje stadiona biće potrebna velika ulaganja u infrastrukturu i mnogo više hotela, što je po njegovoj oceni „ogroman posao“.

„Spremni smo i već sledeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i u više stadiona u različitim gradovima širom Srbije“, rekao je Vučić.

On je dodao da se organizaciji Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021. koje će organizovati Rumunija, Bugarska i Srbija pridružila i Grčka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari