Leskovac: Cvetanović proslavio deset godina od imenovanja prvog gradonačenika 1Foto: gradleskovac.org

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović organizovao je u sali leskovačke skupštine obeležavanje jubileja povodom desetogodišnjice od imenovanja prvog gradonačelnika Leskovca, a prvi gradonačelnik bio je on.

Cvetanović je, devet meseci posle imenovanja bio smenjen prekomponovanjem skupštinske većine, a izabran je za gradonačelnika ponovo posle pet godina.

Cvetanović je u detaljnom izlaganju, koje je trajalo oko sat i po, predstavio , kako je rekao „razvoj Leskovca od preuzimanja odgovornosti do danas“ i dodao da je to „izuzetno značajan dan i jubilej“ za njega.

„Zahvaljujući izboru i podršci naših sugrađana, postavljen sam 10. juna 2008. na mesto prvog gradonačelnika Leskovca, a pre nekoliko dana, 6. juna, navršilo se i dve godine kako sam po treći put izabran za obavljanje funkcije gradonačelnika. Zato smo 8. jun, izabrali kao sredinu između dva veoma značajna datuma za mene“, objasnio je povod za svečanost Cvetanović.

Rekao je i da je kod njega „ljubav prema javnoj funkciji koju obavljate maltene identično važna sa ljubavlju prema najbližima“ i zahvalio se svojoj porodici jer, kako je rekao „samo oni znaju kako je živeti s nekim kome je ljubav prema javnoj funkciji koju obavljate maltene identično važna sa ljubavlju prema najbližima.“

„Biti gradonačelnik jednog od najvećih gradova u Srbiji je velika odgovornost, ali i velika čast i priznanje i zato ja ovu funkciju obavljam sa jako puno ljubavi, odgovornosti i zalaganja, želeći i koristeći sve svoje znanje i umeće da od Leskovca napravim dobro mesto za život“, dodao je Cvetanović.

„Naravno čovek nikada ne može sam. Svaki uspeh je rezultat zajedničkog rada. To je proces u kome je doprinos pojedinca, makar i izuzetno mali, izuzetno važan, a rezultat je zapravo zbir svih energija zajedno. Zato je ovaj jubilej jubilej svih nas kojima su naši dragi sugrađani dali šansu da menjamo ovaj grad nabolje“, rekao je Cvetanović.

On je detaljno govorio o svom „političkom putu“. Ovaj „jubilej“ su prenosile direktno sve lokalne televizije a pratile su ga I televizije iz Niša koje su dobile novac iz budžeta Leskovca na konkursu za sufinasiranje javnog interesa u medijima.

Cvetanović je prošle godine organizovao obeležavanje pet godina od „preuzimanje odgovornosti u Leskovcu“ sopstvenog izbora za gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari