Leskovac: SNS i SPS "štite skupštinu od upada opozicije" 1Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca Foto: gradleskovac.org

Odbornici vladajuće većine u Skupštini Leskovca, koju čine Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa partnerima, ušli su u salu skupštine i najavili da će dežurati cele noći kako bi „zaštitili instituciju od upada opozicije“, rečeno je FoNetu u tim strankama.

Istovremeno, građani koji, kao i svakog petka, protestuju u Leskovcu, rekli su da nisu ni planirali šetnju pored zgrade opštine.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pozvao je danas oko 15 sati odbornike vladajuće većine, članove Gradskog veća iz te koalicije, šefove odeljenja gradske uprave da hitno dođu u salu Skupštine grada.

Kada su se okupili, rekao im je da je stigla informacija iz Beograda kako opozicija namerava da uđe u Skupštinu grada i da će svi oni ostati da je brane.

Rečeno je da će u toku noći biti organizovana „požarstva“.

U „odbranu skupštine grada“ nije pozvan nijedan odbornik koji nije deo koalicije SNS-SPS, čak ni odbornici Jedinstvene Srbije, koji su u Leskovcu u opoziciji, ali članovi te stranke ne učestvuju u protestima koji se svakog petka održavaju u ovom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari