Lider Dveri u holu Skupštine Srbije zalepio plakat 'Bojkot' 1Foto: TW/ 1 od 5 miliona (Arhiva)

Početak kampanje za bojkot izbora, Boško Obradović, lider i poslanik Pokretra Dveri obeležio je i holu Skupštine Srbije lepljenjem plakata „Bojkot“ i to na panou, preko slike Doma narodne skupštine.

Plakat se zadržao na tom mestu, toliko koliko je trajala Obradovićeva konferencija za novinare, jer ga je skupštinsko obezbeđenje brzo uklonilo.Obradović je na konferenciji za novinare u parlamentu ponovio stav SZS da je kasno da se sa bivšim evroparlamentarcima razgovara o izborima koji bi bili održani u martu 2020. godine. „Ovo je bojkot ne izbora, nego političkog ludila i zla u kojem živimo u poslednjih osam godina, bojkot nenormalnih medija, bojkot izbora, bojkot Skupštine i nenormalnog političkog sistema u kom Srbija danas živi“, rekao je Obradović i dodao da je SZS krenuo u kampanju i da će obići celu Srbiju kako bi svim građanima objasnili zašto je potreban bojkot.

Povodom dolaska predstavnika Evropskog parlamenta da posreduju u dijalogu vlasti i opozicije, Obradović je rekao da su dobrodošli i da uvek mogu s njima da se sastanu i razgovaraju o fer i poštenim izborima, ali ne o izborima koji treba da se održe na proleće, nego izborima pre kojih bi bio potpisan sveobuhvatan sporazum i prihvaćeni zahtevi gradjana s protesta devet meseci pre održavanja izbora.

„Sam dolazak bivših evroparlamentaraca Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna pokazuje da u Srbiji postoji kriza i da je potreban neko sa strane da rešava unutrašnja pitanja“, ističe lider Dveri i dodaje da SZS nije dobio poziv od bivših evroparlamentaraca, navodeći da oni jesu raspoloženi da sa njima razgovaraju o uslovima koji bi se sproveli devet meseci pre održavanja sledećih izbora, ali ne u organizaciji predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković čiju su ostavku ranije tražili.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari