Ljajić posle hapšenja pet funkcionera SDP: Reč o časnim i poštenim ljudima 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić danas je posle hapšenja pet funkcionera Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj, izjavio da je reč o časnim i poštenim ljudima i da je siguran da nijedan dinar nisu uzeli.

„Radi se o časnim i poštenim ljudima i siguran sam da će se potvrditi da su nevini i da nijedan dinar nisu uzeli. Ja te ljude poznajem i siguran sam u njih kao u sebe“, rekao je Ljajić za portal Nova.rs.

Ljajić je rekao i da je siguran da će istraga pokazati njihovu nevinost.

„Da li je bilo nekih grešaka u nekim procedurama oko javnih nabavki, ja to ne mogu da znam. To će utvrditi tužilac, ali ponavljam da je ono što znam da ti uhapšeni ljudi nisu uzeli ni dinara“, naveo je Ljajić koji je osnivač SDP.

Ljajić je povodom spekulacija da su uhapšeni funkcioneri zloupotrebili službeni položaj u vezi sa javnom nabavkom za rasvetu u Gradskom parku, a koji je navodno finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dok je bio na njegovom čelu, istakao da je to materijalna greška i da Ministarstvo nije finansiralo taj projekat.

Pripadnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Pazaru priveli su danas 18 osoba, od kojih je pet visokih funkcionera lokalne samouprave i Sandžačke demokratske partije, čiji je osnivač Ljajić. Oni su uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i mahinacija prilikom javnih nabavki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari