Ljajić se umorio od politike, neće da bude ministar u sledećoj Vladi 1Rasim Ljajić Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je odlučio da ne bude ministar u sledećoj Vladi Srbije, jer se umorio od dnevne politike, a i javnost se umorila od njega.

Dodatni razlog za tu odluku je i kampanja koju protiv mene vode Muamer Zukorlić i Vojislav Šešelj, a koja je nezabeležena u parlamentu, rekao je Ljajić za Blic.

Ljajić je ocenio da je u Srbiji laž postala legitimno oružje političke borbe i ocenio da politika više nije takmičenje ni ideja niti koncept, već buvlja pijaca gde za pare možete, bez ikakvih posledica, da napadate političke protivnike. Sve je dozvoljeno, mi se na to navikavamo i niko se ne buni, a ja u toj kaljuzi više ne želim da učestvujem, kazao je Ljajić.

Dodao je da će se posvetiti daljem jačanju stranke i da Šešelj i Zukorlić ostanu na marginama, gde im je i mesto.

Ljajić je rekao da o odluci da u narednoj Vladi ne bude ministar još nije obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić.

Davno sam to najavio kao mogućnost, a sve što se sada dešava u parlamentu samo je ubrzalo tu odluku. I prošli put sam bio u ozbiljnoj dilemi da li da uđem u Vladu ili ne, rekao je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari